Начало   Документи   Бюджет   Презентации   Контакти   Принтирай 
:: Начало
Новини
Откриване на учебната 2014/2015 година

16-09-2014


С изслушване на химна и издигане на знамето на Република България започна официалната церемония по тържественото откриване на учебната година в ОУ „Св. Кл. Охридски” в с. Тишевица, общ. Враца. Димитър Костов, директор на училището приветства официалните гости: Брус Бъртън - заместник–посланик на посолството на САЩ, Лорета Колева – ст. експерт РИО – гр. Враца, Йонка Данова – образователен координатор Център „ Амалипе”, Илия Илиев – кмет на с. Тишевица, Председателя на Родителския клуб към училището. Гостите бяха посрещани с топла пита и сол от момичета в народни носии.

След представянето на официалните гости г-н Костов се обърна с прочувствени думи към ученици, учители и гости. В края на своето слово прикани всички да се присъединят към дарителската акция за събиране на средства за пострадалите от наводнения в област Враца. Приветствие към учениците направи и г-н Бъртън, чието посещение е една от първите визити след встъпването му на длъжността заместник-посланик през месец август. От името на РИО – гр. Враца, г-жа Колева прочете поздравителен адрес и пожела здраве и успех на възпитаниците на средищното училище. Г-жа Данова връчи поздравителен адрес от Председателя на Център „Амалипе” г-н Деян Колев, както и пакет с ученически пособия за най – малките възпитаници. С кратка литературно – музикална програма бяха поздравени присъстващите на тържеството. Меденото гласче на школския звънец прикани учениците от първи до осми клас да влязат в класните стаи. Г-н Костов покани официалните гости да разгледат училищната база. Разходката включваше представяне на училищния екип, на отделните класове и стаите в които се осъществява учебно – възпитателния процес, на физкултурния салон и спортните площадки. Специално внимание беше обърнато и на родителите, които също присъстваха на откриването на учебната година.
В неформална атмосфера на чаша кафе и дребни сладки бяха споделени и успешните дейности, финансирани от различни национални програми и проекти. Многократно беше откроявана ролята на Център „Амалипе” и образователните проекти, финансирани от Фондация „ Америка за България” и Тръста за социална алтернатива в изграждането на училището като еталон за работа в мултикултурна среда и прилагане на иновативни методи в педагогическата дейност.

[ назад ]